Меню сайту
Онлайн школа
Медіацентр
Абітурієнту
Все для ПК
Корисні програми
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Пресональний Комп'ютер » Статті » Комп'ютер запускається лише з другого разу
Комп'ютер запускається лише з другого разу
RAFДата: Неділя, 02.01.2011, 00:24 | Сообщение # 1
Сообщений: 55
Репутация: 0
Offline
Буває трапляється така ситуація: після включення комп'ютера і контролю оперативної пам'яті запуск системи припиняється і на моніторі з'являється напис Wait. Після цього для подальшого завантаження доводиться натискати комбінацію Ctrl+Alt+Delete (по суті перезавантажити комп'ютер), потім завантаження йде як по маслу — жорсткі диски і оптичні пристрої знаходяться вірно.

У цієї проблеми може бути цілий ряд причин, але рішень в більшості випадків всього два. BIOS комп'ютера, швидше за все, чекає, поки жорсткі диски «розганятимуться», також йому необхідний час, щоб він їх правильно виявив. Вирішити проблему можна, виставивши налаштування жорстких дисків в BIOS строго відповідно до їх параметрів, не дозволяючи системі виробити автоматичне визначення дисків (установку Auto).

Інша можлива причина — брак потужності блоку живлення (БЖ): інколи на ньому замикається надто багато пристроїв і його потужності виявляється недостатньо, щоб забезпечити їх роботу. Треба враховувати і те, що запуск комп'ютера — дуже енергоємна процедура, яка істотно вище навантажує БЖ, чим сталий режим роботи. Якщо причина вашої проблеми в малопотужності БЖ, треба або замінити його, або відключити непотрібні або маловикористовувані пристрої.

Україна
Форум » Пресональний Комп'ютер » Статті » Комп'ютер запускається лише з другого разу
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Міні профіль
Пошук
Міні-чат
50
Статистика

На сайті сьогодні були:

Наше опитування
Якими мають бути функції класного керівника?


Всего ответов: 110
Всего голосовало: 110
м. Червоноград