Меню сайту
Онлайн школа
Медіацентр
Абітурієнту
Все для ПК
Корисні програми
Головна » 2010 » Червень » 4 » Звіт директора училища за 2009-2010 н.р.
22:53
Звіт директора училища за 2009-2010 н.р.

Добрий день!

Шановні колеги!

Швидко плине час, ось і закінчується ще один навчальний рік у ВПУ №11.

У 2009 році контингент учнів у  ВПУ-11 станови 720 учнів, з них СПТУ – 504, ТУ і ВПУ – 216. Закінчили училище  233 учні, з яких 183 здобули робітничу кваліфікацію та 49 кваліфікацію „молодший спеціаліст”, 1 учень без середньої освіти. Диплом з відзнакою отримали 25 випускників, що становить 10,8%. Відраховано 14 осіб: 9 – СПТУ, 5 – ТУ. В інші училища було переведено 2 особи. Середньорічний контингент становив 610 учнів. Загальна вартість підготовки 1 учня – 10тис. 665 грн.

Згідно державного замовлення на 1 вересня 2009 року в училище було прийнято 170 учнів на спеціальності економічного профілю, поліграфічної та легкої промисловості, з них СПТУ – 62, ТУ і ВПУ - 108. Усі групи, крім однієї, є комплектні.

Цьогорічний випуск становить 269 учнів, з них СПТУ – 171, ТУ – 28 + 7, за підсумками поетапної атестації, ВПУ – 63. план набору на 2010 р. становить 300 учнів: для всіх видів економічної діяльності 195, швейне виробництво – 75, поліграфія – 30.

У цьому році ліцензовано ОКН, касир в банку – 30 осіб; ОКН, агент з постачання – 30 осіб; ОКН, електромеханік з ремонту і обслуговування ЛОМ – 30. Затверджено у Міністерстві освіти і науки навчальний план по спеціальності „ОКН. Секретар, керівника. Діловодство”. Розпочато роботу із підготовки документів на продовження ліцензії за спеціальністю „Технік-конструктор виробів народного вжитку”, а також діалог із управлінням ПТО про ліцензування нових спеціальностей.

Оперативно реагували на потреби ринку праці щодо перекваліфікації працівників та необхідних професій, замовлення центру зайнятості на навчання кравців-закрійників. Обласним центром зайнятості надано дозвіл на право перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних і у 2010р.

На належному рівні в училищі була проведена методична робота та організація атестації педагогічних керівників. Організовано і проведено низку перевірних, директорських, інспекторських контрольних робіт, учнівських олімпіад із загальноосвітніх предметів, відкриті уроки, конкурси фахової майстерності для професій – кравець, обліковець, ОКН.

Чимала увага надавалась превентивному вихованню: учні із незадовільною поведінкою були заслухані на раді профілактики (10 засідань); систематичні відвідини та індивідуальні бесіди працівників правоохоронних органів, зокрема відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх та опікунської ради Червонограда; постійна опіка над дітьми-сиротами, з опікунами, напівсиротами, малозабезпеченими, дітьми-інвалідами, переселенцями з Чорнобильської зони, дітьми з багатодітних сімей. Усіх учнів пільгових категорій є 168 осіб. З метою профілактики були організовані зустрічі з лікарем-інфекціоністом та лікарем „Клініки дружньої для молоді”, а також спільно з представником обєднання євангельських церков організовано лекцію на тему „Правда про алкоголь”. Близько 400 учнів  із 16 груп мали змогу бути присутніми на імпровізованій Хресній дорозі , яку проводив ігумен монастиря о.Ігнатій.

В училищі протягом звітного періоду панувала атмосфера всебічного розвитку особистості, адже навчально-виховний процес був тісно переплетений з виробничим навчанням та змістовним дозвіллям.

Урочистостями та святковим концертом відзначено День вчителя, Свято весни,  також проведено „Андріївські вечорниці”, новорічну дискотеку для юнаків та дівчат, спортивні змагання з футболу, баскетболу, настільного тенісу, конкурс Захисник вітчизни”, „Веселі старти”, „Олімпійський тиждень”. На відмінно провели звіт художньої самодіяльності „Творчості проміння золоті” у квітні. Цікавими були екскурсійні поїздки у Київ, Львів, Підкамінь, Золочівський замок, Закарпаття, інші краєзнавчі подорожі. Вдало виступила у цьому році команда із брейн-рингу „Дельфін”, яка виборола ІІ місце у змаганнях на обласний кубок Будинку техніки і ІІІ місце в ХІ чемпіонаті. У кущових змаганнях із волейболу, настільного тенісу вибороли І місце, також були переможцями і на міських спортивних змаганнях з шашок, настільного тенісу, волейболу, в легкоатлетичній естафеті.

Впродовж вказаного періоду підтримувався позитивний імідж закладу через зв’язки із школами міста, засобами масової інформації та громадськими організаціями, зокрема спілки ветеранів та Братства ОУН-УПА. Взяли участь у міських заходах: Козацькі забави, „Великодні візерунки”, Свято осені, благодійній акції „Серце до серця”. Спільно із міський центром зайнятості провели „День відкритих дверей”, а також надали допомогу міському ЦЗ у проведенні КВК „Конкурс професій” щодо презентації професії швачка. „Театр мод” училища вже втретє взяв участь в підсумковому обласному фестивалі „Весняний вернісаж” а також у міжнародному конкурсі молодих дизайнерів „Печерські каштани” у м.Київ. з метою самоконтролю та визначення кращих в училищі проводиться конкурс на кращу кімнату в учнівському гуртожитку та кращу учнівську групу.

За підсумками року надходження від роботи у навчально-виробничих майстернях становлять 27,5 тис. грн., що на 4 тис.грн. більше ніж у минулому році.

У навчально-виховний процес і надалі впроваджуються сучасні інформаційні технології:

·  в Інтернет-кабінеті забезпечено вільний доступ до мережі  Інтернет  та користування копіювальною технікою;

·  працює медіа-центр, де монтуються фотогазети та верстається учнівська газета і працює радіовузол, розроблено новий сайт училища;

·  придбано мультимедійний проектор та ноутбук, 3 нові швейні машинки, 2 магнітофони для кабінетів іноземної мови, сучасний тенісний стілу спортивний зал, а попередній передано в учнівський гуртожиток;

·   до початку нового навчального року у трьох комп’ютерних лабораторіях буде встановлено сучасні кондиціонери; планах також придбати 1-2 мультимедійні комплекси та оверлок.

Розроблено систему заохочення працівників та учнів, на основі  чітких критеріїв та колегіального обговорення. Вчасно здійснювались наступні виплати: з 1 вересня 2009р. до 31 травня 2010р. виплачено стипендії на суму 1млн.327тис.181грн., з них премія і заохочення 10% та заробітну плату 2млн.297тис.723грн. з основного фонду та 34тис.265 грн. із спеціального фонду, з фонду економії заробітної плати виплачено премії та винагороди 514тис. 20грн.: матеріальна допомога на оздоровлення та щорічна грошова винагорода 127тис. 365грн., премія за рахунок спеціального фонду в розмірі 14 тис. 274 грн.

Розширено мережу зв’язків з профільними навчальними закладами: Хмельницьким університетом, КНУ культури і мистецтв, поновлено угоду з НУ „Львівська політехніка”.

Розвиток власної соціальної, культурної та спортивно-оздоровчої бази та створення сприятливих умов для праці:

·        капітальний ремонт навчальних кабінетів №3,№6,№10,№23,кабінету психолога, бухгалтерії, педагогічного кабінету, кабінету секретаря, ремонт у кабінеті заступника з НВР, старшого майстра;

·        ремонт рекреації на 4 поверсі у корпусі №2;

·        часткова заміна іржавих трубопроводів тепла та холодної води – 60 м.п.;

·        заміна електропроводки – 130 м.п.;

·        заміна розбитого скла у вікнах і дверях – 50 кв.м.;

·        ремонт металевих конструкцій на спортивному майданчику;

·        заміна зношених світильників – 12 штук;

·        заміна ребер у системі опалення – 26 од.;

·        заміна регістрів опалення – 6 од.;

·        опорядження вагонкою зовнішньої стіни переходу від корпусу №2 до побутового блоку;

·        встановлення дверних блоків у кабінетах бухгалтерії, інженера комп’ютерних технологій, №10, заплановано поміняти усі двері на металеві на 4 поверсі корпусу №1;

·        встановлено 4 металопластикових дверних блоків на першому поверсі: 2 у корпусі №2, 1 – вхід у внутрішній двір, 1 – вхід у побутовий блок, заплановано до серпня замінити двері аварійного виходу корпус №1, в їдальні та запасний вихід з актового та спортивного залів;

·        розпочато ремонт спортивного залу, подана заявка на фінансування до 300тис. грн. із стабілізаційного фонду КМУ для заміни підлоги та встановлення пластикових вікон у спортивному залі;

·        з метою подачі гарячої води  у побутовому приміщенні навчально-виробничих майстерень встановлено електронагрівальний бойлер;

·        розпочато реконструкцію опалювальної системи навчально-виробничих майстерень №2,3,4;

·        проведено капітальний ремонт покрівлі навчальних корпусів, навчально –виробничих майстерень, побутового блоку училища, проте підрядником були допущене неякісне виконання робіт і згідно отриманої гарантії за сприятливих умов недоліки мають бути усунені влітку поточного року;

·        заплановано на 2010 р. капітальний ремонт покрівлі учнівського гуртожитку на суму 88 тис. грн., а також заміна вікон на металопластикові або капітальний ремонт інженерних мереж у гуртожитку на суму понад 100 тис.грн. з обласного бюджету;

·        закуплено велика кількість потрібних для виконання робіт інструментів та необхідного обладнання.

У новому навчальному році колектив ВПУ-11 у взаємодії із учнями, батьками та працедавцями і надалі буде продовжувати працювати над проблемою „Покращення якості підготовки кваліфікованих робітників застосовуючи інтерактивні методи розв’язання теоретичних і практичних засад навчально-виховного процесу”.

На жаль не вдалося вирішити проблему забезпечення учнів оплачуваною практикою, питання реконструкції учнівського гуртожитку у 53-х квартирний житловий будинок.

Сьогодні хочу щиро подякувати всьому колективу, усім Вам, за підтримку та розуміння, за корисні поради і конструктивну критику, за теплі слова і за те, що Ви є. Адже усі досягнення училища – це наша спільна щоденна робота.

Дякую за увагу!

Переглядів: 1292 | Додав: Ares | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні профіль
Пошук
Міні-чат
50
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

На сайті сьогодні були:

Наше опитування
Хотіли б ви навчатись у нас ?


Всего ответов: 263
Всего голосовало: 263
м. Червоноград