Меню сайту
Онлайн школа
Медіацентр
Абітурієнту
Все для ПК
Корисні програми
Головна » 2011 » Травень » 21 » Боністика
00:51
Боністика

Тримаючи в руках гроші минулих століть, мимоволі відчу­ваєш себе у тому часі і думаєш: у руках скількох людей вони побували. Пошарпані, вицвілі від сонця, тепер за них нічого не купиш, але вони мають цінність для колекціонерів-боністів.


Своя колекція старовинних грошей є й у ВПУ №11. Ідея відродити колекці­онування прийшла на думку вчителю історії Віктору Іванусі.

- Я сам колись займався нумізма­тикою, тож подумав - чому б зараз не відродити традицію? Порозмовляв зі студентами, запропонував їм збирати старі монети та купюри. Група електриків зголосилася відразу - і ось у нас вже є свій альбом з цікавими екземплярами. Кожного дня хлопці щось відшукували та приносили, ось буквально вчора один зі студентів приніс цілу жменю монет. Хтось дістає старі гроші у родичів по селах, хтось у друзів. Монети, щоправ­да, збирати простіше, бо вони краще зберігаються, тоді як багато паперових грошей просто не "доживають" до на­шого часу. Тут головне - бажання.

А щоб більше всіх зацікавити, я запросив в училище червоноградського колекці­онера Ярослава Козія, він привіз свою унікальну колекцію.


У нас в училищній колекції є монети та паперові гроші 17-20 століття: югос­лавські, румунські, австрійські, поль­ські, радянські. Ось окупаційні гроші, які ще німці друкували... Головне, що до цієї справи можуть долучитися всі, хто хоче, ми усіх студентів запрошуємо. Навіть викладачі приходять до мене в кабінет подивитися на нашу колекцію.


- Збирати старі гроші дуже цікаво, - ділиться враженнями студент Юрій Дуюнов. -Хотілось би досягти такого рівня, як Ярослав Козій, але розумію, що до нього нам ще далеко. Та ми будемо старатися.

 Світлана ФЕДКЕВИЧ

Переглядів: 713 | Додав: Ares | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Міні профіль
Пошук
Міні-чат
50
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

На сайті сьогодні були:

Наше опитування
Якими мають бути функції класного керівника?


Всего ответов: 110
Всего голосовало: 110
м. Червоноград