Меню сайту
Онлайн школа
Медіацентр
Абітурієнту
Все для ПК
Корисні програми
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Пресональний Комп'ютер » Статті » Комп'ютер як засіб навчання
Комп'ютер як засіб навчання
RAFДата: Неділя, 02.01.2011, 00:09 | Сообщение # 1
Сообщений: 55
Репутация: 0
Offline
Широкі можливості комп'ютерів з обробки інформації роблять їх в принципі придатними для різноманітного використання в галузі освіти. Вони можуть полегшити викладання та вивчення матеріалу на всіх рівнях - від дошкільнят, оволодівають алфавітом, до лікарів, що вивчають нові методи діагностики. Комп'ютери придатні для використання в таких галузях, як мовознавство та математика в Киеве, історія та природничі науки, професійна підготовка в Киеве, музика і образотворче мистецтво, а також читання і письмо. Комп'ютери відкривають нові шляхи в розвитку навичок мислення та вміння вирішувати проблеми, надають нові можливості для активного навчання. За допомогою комп'ютерів можна зробити проведення уроків, вправ, контрольних робіт, а також облік успішності більш ефективними. Це розвантажує вчителів і дозволяє їм приділяти більше часу індивідуальних занять. Комп'ютери можуть зробити багато уроки більш цікавими та переконливими, а величезний потік інформації - легкодоступним. Комп'ютери можна запрограмувати так, щоб вони створювали різні зображення, відтворювали музику, виконували розрахунки, служили друкарськими машинками, розбиралися в класному журналі. Перетворювали написаний текст в мовлення, заміряли час реакції, якого навчають, управляли магнітофонами та програвачами відеодисків і взагалі створювали обстановку для творчого і веселого навчання.

Можливості використання комп'ютерів для навчання безмежні. Їх загальнодоступність могла б привести до фундаментальних змін у шкільній програмі, до більш повного вирішення проблем освіти, до нових засобів навчання неповноцінних людей, до розширення можливостей самоосвіти і домашнього навчання.

На додаток до їх потенційним можливостям як засобів навчання комп'ютери самі повинні стати важливим об'єктом вивчення. Розуміння їх можливостей і обмежень необхідно кожній освіченій людині.

Комп'ютер - це інструмент, але від всіх інших інструментів яка відрізняється тим, що він переробляє інформацію і може бути запрограмований на виконання безлічі робіт. Але так само, як і інші інструменти, що він здатний служити гарним і поганим цілям. За допомогою молотка можна будувати, а можна й руйнувати. Комп'ютер може бути використаний для створення оригінальних оповідань, музичних творів, картин, для вивчення складних взаємозв'язків у галузі природничих наук або для бездумних, в більшості своїй, ігор. Ступінь впливу комп'ютерів на учнів залежить від того, як учні їх використовують.

Україна
Форум » Пресональний Комп'ютер » Статті » Комп'ютер як засіб навчання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Міні профіль
Пошук
Міні-чат
50
Статистика

На сайті сьогодні були:

Наше опитування
Якими мають бути функції класного керівника?


Всего ответов: 110
Всего голосовало: 110
м. Червоноград