Меню сайту
Онлайн школа
Медіацентр
Абітурієнту
Все для ПК
Корисні програми
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Пресональний Комп'ютер » Статті » Догляд за хатнім комп'ютером
Догляд за хатнім комп'ютером
RAFДата: Неділя, 02.01.2011, 00:08 | Сообщение # 1
Сообщений: 55
Репутация: 0
Offline
Давно канули у воду ті часи, коли комп'ютер був доступний тільки для обраних. На сьогоднішній день вже нікого не здивуєш наявністю «хатнього» електронного друга та помічника під гучною назвою персональний комп'ютер (ПК).

За останні роки виробники ПК та комп'ютерних систем приклали чимало зусиль для того, щоб зробити комп'ютер доступнішим та простішим у використанні, а також потрібнішим і кориснішим для всієї сім'ї. Але яким би досконалим він не був, як і будь-яка річ, з часом перестає виглядати новим, коли операційна система завантажується 5-10 хвилин, все частіше і частіше починає «підвисати», з вентиляторів лунає нестерпний звук, а клавіші клавіатури починають заліпати а то і взагалі не нажимаються. Та якщо вірно доглядати за нашим улюбленцем, то до такого стану можна його і не довести.

В першу чергу комп'ютер повинен бути правильно встановлений. Його не можна розташовувати біля батареї централізованого опалення, каміна чи будь-якого іншого джерела тепла. Системний блок не варто ставити на підлогу, тим більше на килим. Справа в тому, що на стінках системного блоку є багато вентиляційних отворів, через які всмоктуються частинки пилу.

Пил - один з найголовніший ворогів комп'ютера. З повітрям він попадає в середину системного блока, осідає на системних платах і погіршує продуктивність ПК, а інколи і взагалі може вивести деякі деталі з ладу. Боротися з пилом можна під час прибирання квартири: пропилососити клавіатуру і вентиляційні отвори системного блока та протерти всі складові комп'ютера від пилу сухою або зволоженою спиртом серветкою.

Однак, принаймні раз в рік комп'ютер потребує більш детальної профілактики. При цьому його потрібно розбирати, детально прочищати та змащувати всі деталі. Якщо ви не спеціаліст в цій справі, то не рекомендується проводити цю процедуру самотужки, а варто звернутись до сервісної комп'ютерної фірми.

Також слід пам'ятати, що системний блок, монітор та інші складові комп'ютера не повинні використовуватись в якості підставки для книг та різних дрібничок. Не варто також їсти та пити за комп'ютером. Чай чи кава, пролиті на клавіатуру, можуть призвести до виходу її з ладу, а інколи і до поломки всієї системи.

Постійний догляд за комп'ютером потребує не великих затрат часу. Головне - вірний підхід до найпростіших операцій, наприклад, таких як вимкнення комп'ютера. Правильний порядок вимкнення дуже важливий. Наслідки невірного вимкнення комп'ютера незначні, бо проявляються рідко, але зате вже у вигляді неприємних проблем, на вирішення яких потрібно багато часу. Вимикати комп'ютер, який працює під операційною системою Windows рекомендується через меню «Пуск» і його пункт «Завершить работу».

Багатьох користувачів дратує програма Scandisk (перевірка диска), що запускається після некоректного завершення роботи з комп'ютером. Звичайно, в багатьох випадках її запуск може бути лишнім, але тільки спеціалісти та досвідчені користувачі можуть відрізнити важливий привід для запуску перевірки диска від неважливого. Тому краще зачекати , регулярна перевірка диска позбавляє від багатьох проблем з втратою даних.

Наостанок слід відмітити ще один дуже важливий момент. Якщо ви увімкнули комп'ютер і раптом вирішили його вимкнути (або навпаки) - не поспішайте. Часте ввімкнення-вимкнення дуже шкідливе для електроніки. Тому обов'язково зачекайте 15 секунд між ввімкненням та вимкнення ПК.

Даючи поради по догляду за комп'ютером, не можна обійти стороною таку розповсюджену проблему, як наявність комп'ютерних вірусів та захист від них. Віруси дуже сильно можуть сповільнити роботу комп'ютера, а не рідко і взагалі вивести з ладу операційну систему та вилучити важливу інформацію. Щоб звести до мінімуму ризик зараження вірусом, необхідно обзавестись антивірусними програмами на вашому комп'ютері та періодично оновлювати антивірусну базу даних.

Україна
Форум » Пресональний Комп'ютер » Статті » Догляд за хатнім комп'ютером
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Міні профіль
Пошук
Міні-чат
50
Статистика

На сайті сьогодні були:

Наше опитування
Якими мають бути функції класного керівника?


Всего ответов: 110
Всего голосовало: 110
м. Червоноград