Меню сайту
Онлайн школа
Медіацентр
Абітурієнту
Все для ПК
Корисні програми
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Професії » Профорієнтація - професії » Кравець-закрійник
Кравець-закрійник
AresДата: Четвер, 13.05.2010, 23:26 | Сообщение # 1
Сообщений: 9
Репутация: 1
Offline
„Кравець-закрійник" - інтегрована професія, якій учні навчаються протягом З або 1,5 років (після 9 класу) та 1 рік 6 місяців (після 11 класу).
Кравець 2-4 розрядів
Учні, що навчаються цій професії, спеціалізуються на виготовленні одягу різного призначення та асортименту.
На першому курсі протягом чотирьох місяців вони оволодівають азами професійної майстерності і виконують роботи 2 розряду кравця: виготовляють вироби столового та постільного асортименту: фартухи, штори, чохли, скатер¬тини, наволочки, простирадла тощо, вчаться працювати на швейних машинах, знайомляться з властивостями волокон та тканин. Продовжують навчання та здобувають 3 розряд кравця протягом 1 та 2 курсів, виготовляють вироби: спідниці, брюки, халати, піжами, сукні, блузи та інші вироби без підкладки за індивідуальними замовленнями та працюючи в бригадах на підприємствах легкої промисловості. 4 розряд кравця передбачає виготовлення виробів: жаке¬тів, жилетів, демісезонних пальт, курток на підкладці та без підкладки.
Для якісного освоєння професії учні вивчають спеціальні предмети: технологію обробки швейних виробів, матеріалознавство, обладнання, констру-ювання одягу, спецмалюнок, основи охорони праці тощо, професійні навички отримують та вдосконалюють в швейних майстернях та під час практики на виробництві.
Закрійник ІУ розряду
Цю професію здобувають на базі професії „Кравець Ш розряду". Закрійник ІУ розряду вміє розкроювати при пошитті та перекроювати під час ремонту натільну та постільну білизну, корсетні вироби, проводити розкрій виробів за лекалами моделюючих організацій, вибирати фасони виробів, проводити примірки, видавати готові вироби замовникам.
Україна
evelinazinchenkoДата: Середа, 03.05.2017, 10:50 | Сообщение # 2
Сообщений: 1
Репутация: 0
Offline
Повністю з вами  згодна  професія дуже добра і в наш час на мою думку дуже важлива!!! wink  yahoo  ura
Форум » Професії » Профорієнтація - професії » Кравець-закрійник
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Міні профіль
Пошук
Міні-чат
50
Статистика

На сайті сьогодні були:

Наше опитування
Якими мають бути функції класного керівника?


Всего ответов: 110
Всего голосовало: 110
м. Червоноград